Nyhedsbrev 32  

Arkiv LSB Nyt

Nyhedsbrev
Nr. 32 april 2006


Læs faglige artikler med større udbytte
En kursusdag , hvor der vil blive arbejdet med tolkning af forskellige statistiske passager, der forekommer i faglige artikler fx P-værdi, regressionsanalyser, bias, sensitivitet, specificitet, ROC-kurver, boksplot m.m.
Deltagerne har mulighed for at påvirke dagens konkree indhold ved i forvejen at indsende en vilkårlig faglig artikel hvor de tudeliggør bestemte statiske passager og problemer, de ønsker , der skal arbejdes med. Dette er ikke et krav for at deltage, men er med til at sikre, at kurset handler om de ting, der er relevante for deltagerne.
Program
Hvordan er orginale artikler strruktureret ?
Birgitte Hanel, bioanalytiker dr. med. Rigshospitalet
Litteratursøgning på PubMed. Lær grundlæggende organisering af PubMed så du kan blive edre til at finde artikler du har brug for - og kun dem.
Birgite Högsbro, ledende bibliotekar og Susanne Holst, bibliotekar, Rigshospitalets Medicinske Bibliotek
Tolkning af ststistiske begreber og diagrammer
Lars Bo Nielsen, Overlæge, Rigshospialet
Max. 14 deltagere (Aflyst)

Temadag og Farmakogenetik og generalfrsamling
Torsdag den 1. juni 2006, Rigshospitalet
Udviklingen i molekylægenetiske metoder er nu så langt, at det giver begrundet håb om at, den individuelle genetiske profil i fremtiden vil erstatte patientens vægt og overfladeareal, når der skal doceres medcin.
Hør om dette nye og spændende indsatsområde, indenfor de molekylærgenetiske metoder.

LSB og DSKB
LSB og DSKB ( Dansk Selska for Klinisk Biokemi vil fremover forsøge at samarbejde om at offentliggøre hinandens aktivitetere gennem links på vores respektive hjemmesidersamt give mulighed for deltagelse i hinandens medlesmøder, aktiviteter m.m.


På bestyrelsens vegne
Bent Hansen