Nyhedsbrev 29  

Arkiv LSB Nyt

Nyhedsbrev
nr. 29 september 2004

Legater
Arbejder du med forskning eller et udviklingsprojekt, eller skal du til at starte, kan du søge to forskellige legater hver på 10.000 kr. LSB´s Forsknings- og udviklingslegat samt Abbott-legatet. Legaterne uddeles i forbindelse med den kommende kongres i Svendborg. Du kan læse nærmere om legaterne og se de tidligere legatmodtagere på hjemmesiden under legater.
Ansøgningsfrist senest den 7. oktober

138 medlemmer til LSB-kongres!

Er der nogle der vil bo på dobbeltværelse?

Med 138 tilmeldte er der meget stor interesse for at deltage i den kommende kongres. Det er flere end vi i bestyrelsen havde forestillet os og kræver flere værelser, end de har på Hotel Svendborg. Det er naturligvis rigtig dejligt. Da Hotel Svendborg ikke kan nå at bygge ud inden kongressen har vi reserveret værelser på hoteller 5 min. derfra.
Da vi ønsker så mange som muligt boende på Hotel Svendborg, vil vi bede jer overveje om I eventuelt har lyst til at dele et dobbeltværelse med en god kollega.

Skal du til kongres? HUSK badetøj !!
Kongressens overordnede tema handler om livsstil og folkesundhed, -også bioanalytikernes. Der bliver derfor mulighed for at starte kongressens anden dag med en halv times motion. Vi kan tilbyde følgende muligheder: Du kan tage en svømmetur i Hotel Svendborgs swimmingpool, - du kan powerwalke, gå eller løbe ruter på 3. eller 5. km. (kort over ruterne udleveres på kongressen).
Ideen er selvfølgelig at efterleve et af de gode råd, som man kan forestille sig, vi vil få uddybet allerede på førstedagen, og så er det jo sjovt og hyggeligt at motionere sammen. Aktiviteterne foregår naturligvis i individuelt tempo og er helt frivillige - Så husk badetøj og/eller træningssko.

Kongresmiddag flyttet fra Hvidkilde Gods
Det er herligt, at der er så mange tilmeldte til vores 5. kongres i Svendborg. Den store tilslutning har blot det luksusproblem, at riddersalen på Hvidkilde Gods, hvor festmiddagen skulle foregå, er for lille. Bestyrelsen har i stedet reserveret plads på Holckenhavn Slot ved Nyborg til kongressens festmiddag. Her kan vi byde indenfor i den smukke riddersal, som er stor nok til at rumme os alle.

Temadag den 29. sept. i Odense Etiske aspekter i forbindelse med forskning og udvikling En meget spændende temadag for bioanalytikere, der bevæger sig i eller omkring projekter og forskning, hvor mulighederne og perspektiverne ofte læner sig op ad grænserne for, hvad der er accepteret, og hvad der er etisk forsvarligt.
Det er rart at have på plads, hvad man må og hvad man skal, og få stillet spørgsmålene i et forum langt fra laboratorierne til folk, der har stor juridisk og etisk indsigt og forståelse for disse spørgsmål, der er så enkle at stille, men så vanskelige at svare på.
Det bliver en meget interessant dag i Odense, så sæt kryds i kalenderen.
Helsinki-deklarationen
Krav til biomedicinske forskningsprojekter
Bioanalytikeransvar
Etisk råd og det videnskabsetiske komité-system
Håndtering af patientoplysninger.
Hvad stiller man op med uventede fund
Hvordan må og skal man behandle patientoplysninger
Hvordan beskyttes disse ?
Samtykkekrav !
Biobanker !
Se programmet for dagen og tilmeldingsfrister under seminarer

Referat: Temadag om vaccination i Århus
Torsdag den 19 august var cirka 30 bioanalytikere mødt op til temadagen i Århus med overskriften vaccination. Dagen program gav en god introduktion til vaccine og vaccinationsimmunologi. Dernæst fik vi en indsigt i vaccination mod hepatitis, allergi, tuberkulose, meningitis og som afslutning på dagen vaccination mod influenza. Vedrørende influenzavaccination var budskabet at sundhedspersonale, der er i kontakt med immunsvækkede patienter, bør vaccineres ikke af hensyn til dem selv eller deres arbejdsgivere, men af hensyn til patienterne.
Programmet for dagen kan ses på hjemmesiden under tidligere afholdte temadage - se seminarer.

Indkaldelse til generalforsamling torsdag den 18. november 2004
Hermed indkaldes til generalforsamling i LSB torsdag den 18. november 2004 i forlængelse af den 5. kongres. Dagsorden og beretning kommer med næste nyhedsbrev.

På bestyrelsens vegne
Bent Hansen