Nyhedsbrev 26  

Arkiv LSB Nyt

Nyhedsbrev
nr. 26 Januar 2004

Vi er allerede et stykke inde i det nye år og håber det bliver et fodt år for alle medlemmer.At tage fat på et helt nyt år er altid spændende, og år 2004 bliver helt sikkert et interessant år. Strukturkommissionen er barslet med ideer tilll den ny struktur for amter og kommuner. Det betyder helt sikkert forandringer i sunhedsvæsenet, og mon ikke også forandringerne vil kunne mærkes i vores fag.
Et nyt uddannelsessted for bioanalytikere starter til efteråret i Næstved, så der sker stadig meget indenfor vores uddannelse.
Jo- der er helt sikkert mange spændende udfordringer og opgaver til vores fag.
I LSB vil vi forsøge at arrange to helt forskellige temadage med fokus på henholdsvis vaccination og forskningsmetodik. Og så afholder vi sidst med ikke mindst vores 5. kongres til november.
Vi håber det bliver nogle gode arrangementer og glæder os til at se rigtig mange af jer.

Referat - skriftlig formidling i København
Det blev en fod dag for de 14 tilmeldte, selvom dagens program måtte ændres fra starte, da vores ene underviser meldte afbud. Vi var så heldige at få den nuværende rektor af "ugeskrift for læger " Torben Schroeder til at assistere Birgitte Hanel, så dagen blev reddet på målstregen.
Dagens program gennemgik processe fra, hvordan man som bioanalytiker og forsker med ideer og resultater kommer igang med at skrive sin første artikel, til den næsten færdige artikel, der kan sendes til et tidsskrift.
Birgitte Hanel fortalte, hvordan man strukturer en orginalartikel, om Vancover-aftalen, og hvad der afgør valget af et tidsskrift, når artiklen skal pupliceres.
Torben Schroeder øste af sin store erfaring og fortalte, hvad han som reviewer lægger vægt på ved antagelsen af en artikel til puplikation. Han illustrerede, hvordan det sproglige format har stor betydning for at gøre artiklen "læsevenlig".
Deltagerne havde på forhånd fået udleveret en artikel om husstøvmider, som blev anvendt til kildekritik. Alle deltagerene, som var meget motiverede og godt forberedte, fik tilbud om at skrive et tilhørende abstract og sende det til Birgitte Hanel med henblik på at få det kommenteret.

Skriftlig formidling Århus ny dato
På grund af afbud fra en af underviserne, har vi været nødt til at flytte kurset i skriftlig formidling i Århus til Torsdag den 18. marts 2004 kl. 10-15.

Formålet med dagen er at give en viden om, hvordan man strukturerer et abstract og en orginalartikel. Hvad er Vancouver-reglerne og hvem skal være førsteforfatter på artiklen ? Der vil blive arbejdet med kildekritik med baggrund i en til sendt dansk artikel.
Har du lyst og mod på at skrive et abstract fra et projekt, du har en andel i eller fra et spændende emne, som du måske gerne vil indvi andre i, så er det en oplagt chance at deltage denne dag. Dun vil snuse til området, og dermed få inspiration og viden, som du kan bruge til fremstilling af et abstract.
Birgitte Hanel, bioanalytiker dr. med., og Johannes Sidelmann, bioanalytiker ph.d. sammensætter en dag, hvor deltagerne med afsæt i de gennemgående grundelementer senere arbejder aktivt på at skrive det abstract, som passer til den tilsendte artikel. Programmet kan ses under tidligere afholdte seminar

Tilmeld jeres betaling til PBS
Et lille nødråb !- LSB´s kasserer bruger meget tid og god energi på at finde ud af, hvem der har betalt og hvornår. Det vil lette arbejdet meget, hvis I tilmeldte jeres kongtigentindbetaling til PBS.

LSB´s 5. kongres på Fyn
Den gode stemning, de spændende faglige indlæg, et kig på nye interessante produkter i en skøn blanding af god mad og mødet med kolleger fra hele landet er nogle af indtrykkene fra den 4. kongres i Kolding 2002. Det er derfor en fornøjelse at komme igang med planlægningen af den næste kongres. Det bliver i den 17.-18. november 2004 på Hotel Svendborg på det smukke Sydfyn.

Vi kan også allerede nu afsløre , at vi til festmiddagen bliver kørt i bus til det historiske Hvidkilde Gods.

Temaet for den 5. kongres er et af tidens aktuelle emner "Livstil og folkesundhed" Mange bioanalytikere arbejder med dette område enten med en diagnostisk og behandlingsmssig vinkel eller de udfører forskning.
I fremtiden vil der uden tvivl blive et stort behov for at tilknytte bioanalytikere til dette område.
Vi glæder os til at se rigtig mange af jer til kongressen.

Brug www.lsb-bio.dk
Hjemmesiden bliver ajourført, så i kan bruge den til at holde jer orienteret om aktiviteterne i LSB. Eksempelvis kan du tilmelde dig samt en poster eller et foredrag til den kommende kongres via hjemmesiden. Når vi n
ærmer os kongressen kan du også se programmet for dagene i det sydfynske.
Har du en kollega, der kunne tænke sig at blive medlem, kan det også ordnes via hjemmesidne.
Desuden vil de nyeste datoer altid være på hjemmesiden.

På bestyrelsens vegne
Birgitte Hanel og Bent Hansen